Cijene ljetovanja u Grčkoj su 50% jeftinije od onih u Hrvatskoj

Grčka ponovno prva spušta cijene turističkih aranžmana i cijene noćenja u Grčkoj su ponovno među najpovoljnijima. Cijene idu i do 50% manje u odnosu na Hrvatsku. Kako sve izgleda danas, ljetovanje 2021.godine će biti popularnije nego u 2020.godini i vrijeme je da već danas planirate i rezervirate smještaj.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Grčka i Hrvatska su oduvijek rivali za ljetovanje Europljana, ali Grčka uvijek ima nešto niže cijene smještaja, javnog prijevoza i hrane. Jedini dodatni trošak mnogima je avionska karta dso Grčke i njenih otoka, ali ponovno su aktivne velike akcije pa tako već danas možete kupiti let za Zakynthos, Rodos, Kretu ili Santorini već od 50 tak eura po osobi.

Jedan hotel na Rodosu, Krfu ili na Kreti u istom rangu kao hoteli u Istri košta i do 50% manje, odnosno i do 3000 kuna manje za 10 dana ljetovanja. Ako uzmemo u obzir cijene hotela s 3 i 4 zvjezdice, 7 noćenja u Rovinju, Vrsaru ili Poreču košta u prosjeku 4900 kuna za dvokrevetnu sobu dok hotel iste klase u Grčkoj košta oko 2600 kuna za 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi.

Grčka i Hrvatska imaju predivno more, plaže i odličnu gastro ponudu, ali je cijena najvažniji faktor kod mnogih pa tako i ove godine izgleda da će mnogi iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Slovenije ipak izabrati Grčku kao svoju ljetnu destinaciju.

Što vi planirate, Grčka ili Hrvatska?

Ostavite nam komentar.

 

Potražite ponude ljetovanja na stranici Jeftino putovati.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za proljeće i ljeto 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete

credits. Greece by Denovyi/123rf

 

Leave a Reply