Četiri glavna razloga zašto će sljedeće godine biti lošiji turizam u Hrvatskoj

Turisti su ove godine došli zbog statusa da je Hrvatska predivna, sigurna i povoljna, ista je i jedno i drugo, ali ne i treće. Barem ove godine možemo reći kako Hrvatska više nije u top 10 najpovoljnijih destinacija na Mediteranu, zapravo, Hrvatska je u rangu Španjolske sa cijenama što je nešto što evo mi osobno nikad ne bi očekivali.

Hrvatska se suočava s izazovima koji bi mogli imati negativan utjecaj na turizam sljedeće godine. Četiri ključna razloga navode nas da razmotrimo mogućnost slabijeg turizma u godinama koje dolaze.

Nepošteno podignute cijene: Ova godina donijela je iznenadne i nepošteno visoke cijene na hrvatskoj obali. Turisti koji su već uplatili svoj godišnji odmor mogli bi se razočarati kada shvate da su cijene otišle izvan razumnih granica. To bi moglo rezultirati negativnim iskustvom i odbijanjem da se vrate sljedeće godine. Povećanje cijena na nenormalne razine moglo bi odraziti na turizam u Hrvatskoj.

Lošija usluga za visoku cijenu: Strani turisti očekuju vrhunsku uslugu i visok nivo gostoprimstva za visoku premium cijenu koju plaćaju za svoje ljetovanje. Ako ne dobiju očekivanu kvalitetu usluge, to će se negativno odraziti na njihovo iskustvo i vjerojatno će se odlučiti za druge destinacije u budućnosti.

Previsoke cijene ugostiteljskih usluga: Mnogi ugostitelji su podigli cijene hrane i pića na nerealno visoke razine. Ovo povećanje može odbiti turiste koji će se suočiti s neplaniranim iznosima za hranu i piće. Takvo iskustvo može rezultirati negativnim dojmom o određenom mjestu i smanjenjem interesiranosti za ponovno posjećivanje.

Princip odbijanja povratka: Mnogi domaći turisti, iz principa, nisu bili poželjni gosti ove godine zbog nemogućnosti plaćanja visokih cijena. Kada jednom osjete da nisu cijenjeni ili dobrodošli, postoji mogućnost da neće željeti ponovno ljetovati na Jadranu. Ovo principijelno odbijanje može smanjiti interes i povjerenje domaćih turista u hrvatski turizam.

Sljedeća godina može biti izazovna za hrvatski turizam s obzirom na navedene faktore. Važno je uzeti u obzir ove razloge kako bi se pravilno reagiralo i poduzelo korake kako bi se održala konkurentnost i kvaliteta turističke ponude.

credits: lastovo croatia by bumbleedee dreamstime

Potrebno je da turistička industrija u Hrvatskoj shvati ozbiljnost situacije i poduzme odgovarajuće korake kako bi se poboljšale cijene, kvaliteta usluge i općenito iskustvo gostiju. Turizam je važan izvor prihoda za zemlju, stoga je ključno pronaći ravnotežu između konkurentnih cijena i kvalitete usluge.

Turistički sektor u Hrvatskoj treba pažljivo analizirati povratne informacije turista i raditi na unapređenju ponude kako bi zadovoljio njihova očekivanja. Također, važno je ulagati u obuku i edukaciju ugostiteljskog osoblja kako bi se osiguralo visoko gostoprimstvo i kvalitetna usluga.

Pročitaj viralne članke i vijesti – ekstremne cijene na Jadranu i da li propada elitni turizam u Hrvatskoj

Gotove ponude ljetovanja za manje od 300 € po osobi možete pogledati ovdje : budget ljetovanja

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor ove godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

#turizam #Hrvatska #cijene #usluga #ugostiteljstvo #princip #lošiturizam #izazovi #putovanje #ljeto2022 #destinacije

Leave a Reply