Bagan (Pagan) Burma

Bagan poznatiji i kao Pagan je od 9. do 13.stoljeća bila grad-država. Danas je to jedan od najljepših mjesta u Burmi  i jedno od onih egzotičnih mjesta koje rado preporučujemo da posjetite. Za ponude putovanja u Bagan posjetite Jeftina putovanja, a za hotele kliknite na link.

Bagan je zaista predivan, a oduševit će vas njegova bogata arheološka nalazišta. Bagan se nalazi na oko sat i pol autom od Mandalaya.

Za vrijeme dinastije Bagan od 11 do 13.stoljeća su tadašnji kraljevi izgradili na stotine hramova i kipova. Danas su to sve redom predivne znamenitosti koje će najviše cijeniti ljubitelji povijest i arhitekture.

Što vidjeti u Baganu

  • Kipove
  • Spomenike
  • Svakako pogledati stup Myazedi
  • Posjetite hram Gubyaukgyi
  • Posjetitie muzej Myazedi

 

Kada posjetiti Bagan?

Najbolje vrijeme za putovanje u Bagan je u vrijeme suhe zone koja je između kraja listopada i sredine svibnja. Predlažemo putovanje od veljače do travnja kao najbolji izbor.

Kako do Bagana

Najlakši način putovanja je avionom iz Hrvatske ili Austrije za Yangoon  odakle dalje domaći let za Bagan (oko 1h i 20min let).

Smještaj u Baganu

Vjerovali ili ne, ali ovo je jedna od najpovoljnijih destinacija. Najskuplji dio putovanja je aviokarta. Kliknite ovdje – hoteli u Baganu. Cijene noćenja već od 50 kuna po osobi.

Credits. Bagan by Luis Valienta from Pixabay

Leave a Reply