Palermo: Vodič kroz Sicilijanski Biser – otkrijte jedan od najljepših gradova

Putovanje u Palermo, glavni grad Sicilije. Ove godine je Palermo na popusi najtraženijih destinacija za odmor u proljeće i ljeto. Ako i vi želite odmor u ovom gradu predlažemo da ponude za odmor već danas rezervirate jeftino na stranici Najjeftinija putovanja.

Palermo, glavni grad Sicilije, poznat je po svojoj bogatoj povijesti, živopisnim ulicama i jedinstvenoj kuhinji. Grad nudi savršenu mješavinu kulturnog nasljeđa, umjetnosti i prirodnih ljepota.

Najbolje vrijeme za posjetiti Palermo

Palermo je najbolje posjetiti u proljeće i jesen, kada su temperature ugodne, a turističke gužve manje. Ljeta mogu biti vrlo vruća, dok zime donose blagu, ali vlažnu klimu. Osobno smo posjetili Palermo u svibnju i bilo nam je odlično. Krajem svibnja se već možete i kupati. Cijene su nešto veće po ljeti pa je bitno da takav odmor rezervirajte već u rano proljeće.

Kako do Palerma i savjeti za smještaj

Palermo je dostupan avionom iz glavnih europskih gradova. Grad nudi raznovrsne opcije smještaja, od luksuznih hotela do povoljnih hostela, s naglaskom na smještaju u povijesnom centru. Najbolje je putovati avionom Ryanaira iz Venecije i Trsta, ali isto tako i sa presjedanjem možete jeftino do Palerma s Ryanairom iz Zagreba. Za smještaj svakako predlažemo B&B ANGOLO odličan pansion u samom centru grada, cijena već od 35 € po osobi za noćenje – doručak je uključen.

Must-See atrakcije u Palermu

  • Palazzo dei Normanni i Cappella Palatina: Vrhunac normansko-arapsko-bizantske umjetnosti.
  • Teatro Massimo: Jedno od najvećih opernih kazališta u Evropi.
  • Vucciria i Ballarò Tržnice: Živopisne tržnice koje nude autentičan uvid u sicilijanski život.

Palermska gastro ponuda

Palermo je poznat po svojoj kuhinji koja uključuje jela poput arancini (pržene rižine kuglice), caponata (prilog od patlidžana) i, naravno, sicilijanski cannoli. Ne propustite i poznate ulične hrane poput panelle i sfincione.

Kulturni život Palerma i zabava

Palermo nudi bogat kulturni život s brojnim muzejima, galerijama i kazalištima. Grad redovito organizira kulturne događaje, festivale i koncerte koji odražavaju njegovu dinamičnu umjetničku scenu.

Aktivnosti za cijelu obitelj

Za obitelji, Palermo nudi brojne aktivnosti: od posjeta botaničkom vrtu do istraživanja Orto Botanico, jednog od najstarijih u Evropi, do uživanja na sunčanim plažama Mondello.

Izleti u okolicu grada

Savjetujemo da istražite čari okolice Palerma. Blizina Palerma nudi prekrasne destinacije za izlete, uključujući slikovite planine Madonie, historijski grad Monreale s njegovom čuvenom katedralom i idilične plaže Cefalù.

Želiš još vodiča i savjeta? Pročitaj ovo!

Za detaljan popis apartmana i hotela za boravak u Palermu pogledajte ovdje – cijene smještaja za odmor u gradu Palermo.

Credits. Palermo sicily italy by sean pavone dreamstime

Možete potražiti još ovakvih vikenda putovanja ovdje – Jeftina vikend putovanja. 

sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2024.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply