Vodič za vaše putovanje na Maldive

Ah ti divni Maldivi… Nježni povjetarac, predivne palme, čarobno tirkizno more i savršen sitni bijeli pjesak, zar može postojati bolja destinacija od Maldiva? Nećemo vam sada pisati uobičajne informacije o Maldivima jer njih možete pronaći na internetu, ali ćemo vam zato reći kada putovati, gdje boraviti i kako do jeftine avionske karte za Maldive. Smještaj na Maldivima uvijek prvo potražite preko stranice Booking.

Ako je ovo vaše prvo putovanje na Maldive morate znati nekoliko stvari od kojih prvo izdvajamo kako putovanje na Maldive nije uvijek skupo putovanje, ali isto tako ne mora biti ni luksuzno. Svaki od naseljenih otoka Maldiva razlikuje se ponudom smještaja i cijene noćenja mogu varirati od 100 kn sve do 10000 kn za jedno noćenje. Ako želite uštedjeti novac tada nećete birati skupe privatne resorte nego ćete izabrati boravak na otocima koji su u blizini glavnog grada Malea. Prijevoz od zračne luke do hotela može cijenom varirati od 5 eura pa sve do 500eura, a to ovisi koliko je udaljen vaš hotel od zračne luke. U našim ponudama uvijek stavljamo opciju noćenja u povoljnijim hotelima do kojih možete jeftino brodom iz zračne luke.

credits: Maldives by I.Mikhaylov/123rf

credits: Maldives by I.Mikhaylov/123rf

Recimo da želite budžet putovanje na Maldive, tada ćete potrošiti oko 700 eura za let, smještaj s doručkom i prijevoz do hotela, ali ako želite luksuzni boravak tada možete očekivati da ćete potrošiti minimalno 1500 eura po osobi. Luksuzniji hoteli uglavnom su smješteni daleko od glavnog grada i već se tu javlja problem prijevoza do hotela jer se mora putovati hidro-avionom ili brzim gliserima koji spadaju u luksuzni prijevoz i skupi su. Mnoge ponude za Maldive možete potražiti na stranici Putujmo Jeftino.

Zašto putovati na Maldive?

Maldivi su besprijekorno mjesto za uživanje na rajskim plažama i uživanje ispod čarobnih palmi. Ako tražite daleku i predivnu destinaciju za svoje bračno putovanje tada je odlazak na Maldive jedan od najboljih, ako ne i najbolji izbor. Maldivi nisu samo destinacija za zaljubljene ili romantičan odmor nego su i odlična destinacija za obiteljski odmor. Na Maldivima možete uživati u odličnim gastro ponudama, ali i mnogobrojnim vodenim sportovima, a izdvajamo plivanje s morskim psima, hranjenje raža i istraživanje koraljnih grebena.

Gdje i kako rezervirati smještaj na Maldivima?

Tražnje hotela na Maldivima ponekad znazadavati glavobolje jer nije stvar samo u tome da pronađete povoljan smještaj nego on mora biti na pristupačnom mjestu o kojeg se može povoljno putovati. Ako slučajno zaberete jeftin hotel koji se nalazi na nekoliko sati vožnje od zračne luke tada bi vas prijevoz mogao stajati koliko i smještaj u hotelu, a sigurni smo da ne želite takav izdatak. Preporučujemo odlične i povoljne hotele koji se nalaze na Maafushiju ili na otoku Ukulhas. Do ovih otoka možete brzo i povoljno, a smještaj nije loš, a daleko je povoljniji nego smještaj u skupim resortima. Recimo da 10 dana  noćenja s all inclusive u hotelima na otoku Ukulhas stoje oko 3500 do 4500 kn po osobi. Ako tražite luksuzne i otmjene hotele tada ih možete potražiti klikom ovdje: Booking hoteli na Maldivima.

Kada putovati na Maldive?

Pronaći ćete razne informacije o tome kako trebate izbjegavati putovanje od lipnja do listopada, ali to su pogrešne informacije jer su Maldivi destinacija koju možete posjetiti tijekom cijele godine. Istina je kako je najbolje vrijeme za putovati na Maldive između prosinca i travnja, ali idilično vrijeme na Maldivima ćete pronaći od početka listopada pa sve do kraja lipnja. U periodu od srpnja do rujna zna biti promijenjivo vrijeme i česte su kiše, ali i dalje je odlično vrijeme i broj turista u tom periodu je isti kao i u ostatku godine. Nemojte se ustručavati putovati na Maldive i u ljetnim mjesecima.

Razlozi za posjetiti Maldive

  • Predivne plaže
  • Savršena klima tijekom cijele godine
  • Predivno more
  • Sitan bijeli pjesak
  • All inclusive hoteli
  • Neobična hrana
  • Bogata kultura.

 

Credits: Carribean by Martin Valugirsky photo/123RF

Credits: Carribean by Martin Valugirsky photo/123RF

Leave a Reply