Vodič za jeftino ljetovanje – Usporedba cijena ljetovanja: Hrvatska vs. Albanija, Crna Gora i Bugarska

Otkrijte zašto je ljetovanje u Hrvatskoj ove godine skuplje nego ono u Albaniji, Crnoj Gori i Bugarskoj.

U potrazi za savršenim ljetnim odmorom? Razmislite o alternativama!

Da, točno ste pročitali – ljetovanje u Albaniji i Bugarskoj može biti čak i do 70% jeftinije od Dalmacije i Istre! Naravno odmah da istaknemo kako to ne znači da je ljetovanje bolje, jer po mnogima nema bolje destinacije za ljetovanje od Hrvatske, ali samo ako ste to spremni za platiti i ako si to možete priuštiti. Za sve ostale uvijek ima bolji (povoljniji) izbor i možemo dodati kako je bolje ljetovati bilo gdje nego da ostanete kod kuće.

Credits: Albania by Ervin Gjata/ Pixabay

Ušteda do 70%

Provjerite sami na Booking.com-u! U destinacijama poput Ksamilija ili Sarande u Albaniji, cijena polupansiona u srpnju iznosi samo 50 eura po osobi. Za usporedbu, isti aranžman u Istri će vas koštati oko 100 eura po osobi – to je dvostruko više! Zamislite koliko možete uštedjeti na desetodnevnom odmoru za dvoje.

Bugarska – još jeftinija opcija

Ali to nije sve! Bugarska nudi još povoljnije cijene, iako je put do tamo malo kompliciraniji. Ipak, putovanje avionom iz Beča, Budimpešte ili Beograda vrijedi svake lipe. Pogledajte ovdje – HOTELI BUGARSKA. Možete vidjeti kako su hoteli u julu/srpnju oko 20 eura po osobi, za hotel iste klase u Istri plaćate 120 eura više po noćenju, na 10 dana plaćate 1200 eura više, a 2 povratne karte za Bugarsku koštaju manje od 350 eura.

Provjerite ponude i rezervirajte odmah!

Ne propustite priliku za jeftinije ljetovanje! Posjetite Booking.com i rezervirajte svoj odmor po povoljnim cijenama već danas.

Crna Gora je blizu, a tako jeftina

Apartmani u Crnoj Gori u mjestima uz more koštaju malo ako ih usporedimo sa apartmanima na jugu Dalmacije. U Crnoj Gori nije teško pronaći apartman uz plažu za 20 eura po osobi i to za termine u 8mj, dok će za isto biti problem ako želite odmor negdje između Biograda i Tučepa. Naravno, morat ćete malo duže putovati autom, ali na kraju će ušeda i dalje biti u stotinama eura.

Recimo kako apartman uz plažu u Crnoj Gori za 7 dana košta oko 250 eura za 2 osobe, sličan apartman u Splitu košta oko 850 eura, čak i nakon što maknete dodatnih 100 eura za gorivo i cestarinu ušteda je dovoljno velika da ipak ovo ljeto posjetite Crnu Goru.

Credits: Kotor, Crna Gora by Rivelim /123rf photos

Leave a Reply