Vikend destinacije – Jezero Garda i Verona

Za ovogodišnju vikend destinaciju preporučujemo čarobno jezero Garda (Lago di Garda) i romantičan grad Veronu. Predivna Verona slovi kao jedan od najljepših i najromantičnijih gradova Italije, a jezero Garda jedno je od najslikovitijih jezera Europe i isto tako predivno je mjesto zbog atmosfere, kupanja i romantičnih šetnica uz jezero.

Za idealno putovanje preporučujemo vam da koristite vlak iz Trsta koji direktno vozi u Veronu i do jezera Garda. Cijena karte za vlak može se kupiti već od 19 eura po osobi za polazak iz Trsta. Kartu možete kupiti online ovdje – Trenitalia ili na šalteru kolodvora u Trstu. Do Trsta možete autom ili autobusom. Prijevoz autobusom iz Zagreba za Trst iznosi samo 80 kuna.

Source: Photo by V.Volrab/garda lake/123rf

Source: Photo by V.Volrab/garda lake/123rf

Gdje boraviti?

Za vaš boravak u Veroni i uz jezero Garda izabrali smo 2 odlična hotela i apartmana. Kliknite na linkove ispod i pogledajte te rezervirajte preporučene hotele. Ukoliko želite i sami potražiti smještaj preporučujemo da kliknete ovdje – Hoteli u regiji Veneto. Za boravak u Veroni u hoteli kliknite ovdje – Verona, a za hotele na jezeru Garda kliknite ovdje – Garda.

Što vidjeti i što probati?

Muzeje grada Verone. srednjovjekovne crkve,  Julijin balkon, mnogobrojne šetnice uz jezero Garda, palaču, uživati u slikovitoj vožnji vlakom kroz regiju Veneto, probajte vrhunska vina, pršute i pizzu.

Informacija više.

Zbog blizine Venecijom preporučujemo da pri povratku posjetite Veneciju na nekoliko sati i uživate u ovom predivnom i uvijek romantičnom gradu koji će vas oduševiti. Karte za vlak nije potrebno unaprijed rezervirati, a vlak između Verone i Venecije je 9 eura po osobi.

 

Nemojte zaboraviti da u regiji Veneto ima više od 10 000 hotela i apartmana i to uključuje hotele i apartmane u Veroni, Trstu, Padovi, Veneciji, jezeru Garda ili gradu Treviso. Kliknite ovdje i pogledajte popis hotela i apartmana.

Leave a Reply