Trebate li birati hotel po broju zvjezdica?

Ukratko NE. Više je razloga zašto ne, ali ukratko ćemo objasniti zašto se ne možete osloniti na to što znači zvjezdice i da li je hotel zapravo bolji.

Ono što trebate gledati su prvo recenzije korisnika. Uvijek preporučujemo BOOKING jer je to broj 1 stranica za sigurno i brzo online rezerviranje hotela. Kliknite na link iznad i uvjerite se odmah.

Na Bookingu imate recenzije korisnika i uvijek preporučujemo da rezervirate samo one hotele koji imaju ocjenu 7.7 ili veću, a da imaju barem 50 recenzija. Ukusi se razlikuju pa će tako netko dati ocjenu hotelu 8, a drugi netko 7.2 i zato je najbolje da hotel ima barem 50 do 100 recenzija i prosjek od 7.7 ili više.

Zvjezdice znače opremljenost hotela, interijer i eksterijer te razne sadržaje, ali ne znači uvijek i kvalitetu. Pa tako neki hoteli u Hrvatskoj imaju ocjenu 8.5/10 na 1000 recenzija i samo 3 zvjezdice dok neki drugi hotel ima 4 zvjezdice, a ocjenu 6.8/10 na 2000 recenzija – ukratko, daleko je bolji izbor ovaj hotel s 3 zvjezdice.

Zašto birati po zvjezdicama?

  • Samo ako vam je bitno da hotel ima određene sadržaje
  • Samo ako je hotel uz broj zvjezdica i odlično ocjenjen od korisnika

Morate znati kako 4 zvjezdice u Hrvatskoj nisu iste što i u Nizozemskoj, a opet niti približno iste hotelima s 4 zvjezdice u Egiptu ili Tunisu. Postoji određen kriter ocjenjivanja i što sve hotel mora imati i koje standarde mora imati da bi dobio određene zvjezdice, a to ovisi od države do države.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za proljeće i ljeto 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

credits: hotel by slidezero/can stock photo

Leave a Reply