Top destinacije – Varšava

Varšava je glavni i najveći grad Poljske. Smještena je u središnjoj Poljskoj. U Varšavi živi oko 1,7 milijuna stanovnika, a grad je politički, ekonomski i kulturni centar Poljske.

Putovanja u Varšavu su vrlo povoljna i stajat će vas u prosjeku nešto manje od 2000 kn po osobi. Putovati možete iz više zračnih luka. Cijena smještaja u gradu je vrlo povoljna, a isto tako su povoljni i javni prijevoz i hrana. Uz Krakov Varšava je najposjećeniji grad Poljske i zbog svoje bogate povijesti i kulture odličan izbor za posjet svih ljubitelja kulture, muzeja i povijesti.

Kako jeftino do Varšave?

Iako mnoge turističe agencije nude putovanje autobusima, ta putovanja su naporna i za samo nekoliko stotina kuna više možete organizirati putovanje avionom. Cijena povratne kartee iz Zagreba kreće se između 1100 i 1400 kuna po osobi, a avionske karte možete kupiti online preko skyscannera. Prijevoz između zračne luke i centra Varšave stajat će vas između 4 i 9 eura ovisno putujete li autobusom ili taksijem.

Smještaj u Varšavi

Ako tražite jeftin smještaj u Varšavi to nije teško pronaći jer su cijene noćenja u hotelu u centru grada i više nego povoljne. Cijena noćenja u hotelu u centru grada mogu se pronaći već od 150 kuna po osobi. Za vaš boravak u Varšavi možemo preporučiti ova dva odlična i povoljna hotela. Premier Class hotel Varšava i Hotel Metropol Varšava.Booking.com

 

Turističke atrakcije u Varšavi koje trebate posjetiti

  • Market Square – nalazi se na popisu UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine.
  • Kraljevska palača
  • Park Lazienki – jedan od najljepših parkova Europe
  • Teatar
  • Crkva sv. Ane
  • Palača kulture
  • Palača Vilanov

 

Koliko dana boraviti?

Za potpuni užitak i doživljaj grada Varšave preporučili bi boravak od 4-5 dana. Iznos za avionsku kartu i smještaj u trajanju od 5 dana stajeti će vas otprilike 2000 – 2200 kn po osobi i to za letove avionom iz Zagreba. Ponude putovanja možete potražiti i na stranici putujmo jeftino.

varšava 1

Leave a Reply