Top destinacije – jezero Como

Ako tražite slikovitu i romantičnu destinaciju za lipanj i srpanj predlažemo ljetovanje u Italiji i to na slikovitom jezeru Como. Ovo je jedno od najljepših jezera u Europi i odličan je izbor za putovanje s cijelom obitelji ili za romantičan bijeg u dvoje.  Smještaj potražite na stranici Booking, a avionsku kartu na tražilici Skyscanner (letovi iz Zagreba).

Kako do jezera Como?

Možete vlakom iz Trsta, autobusom do Milana iz Zagreba ili avionom iz Zagreba za Milano odakle možete lokalnim brzim vlakom do jezera Como. Karte za vlak možete kupiti na stranici Trenitalia ili na šalteru u kolodvoru, karte nije potrebno rezervirati.

Credits. Photo by Boris Strujko/123RF

Credits. Photo by Boris Strujko/123RF

Smještaj na jezeru Como

Za boravak preporučujemo jedan od mnogobrojnih romantičnih hotela, villa ili možda apartman koji se nalazi odmah uz samo jezero. Za popis i cijene svih smještaja uz jezero kliknite ovdje – smještaj uz jezero Como. Preporučujemo odličan pansion pod imenom B&B Melissa odakle imate predivan pogled na prirodu i jezero, a cijena noćenja je samo 220 kuna po osobi.

Što vidjeti i gdje jesti?

Odmorite se uz kupanje na jezeru, šetajte mnogobrojnim šetnicama i uživajte u romantičnoj atmosferi uz predivan zalazak sunca. Odlični pejzaži i vrhunska atmosfera samo su dva od mnogih razloga zašto posjetiti Como.

Za jelo teško je izdvojiti nekoliko najboljih restorana jer ih ima zaista puno. U ovom dijelu Italije najbolje se jede i možete očekivati da će vas svaki restoran iznenaditi sa ponekim posebnim specijalitetom dana. Ovo je mjesto kao stvoreno za vikend hedonizam.

Nemojte zaboraviti provjeriti cijene smještaja na stranici Booking i pogledati cijene letova na stranici Skyscanner za putovanja do Milana. Avionska karta iz Zagreba može se kupiti već od 900 kuna za lipanj i srpanjBooking.com

Leave a Reply