Top 6 razloga zašto posjetiti Bratislavu

Bratislava je jedan predivan grad koji je na žalost uvijek u sjeni drugih gradova u blizini pa tako velik dio turista uvijek bira Budimpeštu, Beč ili Prag kao bolje opcije od putovanja u Bratislavu, ali to nije uvijek ispravno i evo vam 6 razloga zašto trebate posjetiti Bratislavu. Cijene hotela u Bratislavi pogledajte ovdje – cijena noćenja u Bratislavi.

Arhitektura

Bratislava ima predivnu arhitekturu i ako volite barokna zdanja i velike crkve onda ćete uživati u ovoj arhitekturi.

Hrana i pića

Zbog svoje gastro ponuda Bratislavu lako možemo nazvati skrivenim biserom Europe. Lokalni kafići će vas oduševiti svojom kvalitetnom i povoljnom ponudom pića, a restorani imaju ogroman izbor lokalnih jela u kojima ćete zaista uživati.

Hoteli

Hoteli su ovdje zaista povoljno i možemo reći i više nego dvostruko povoljniji nego oni u Beču. Bratislava je zato odličan izbor za posjetiti jer ćete ovdje potrošiti znatno manje novca nego u Beču ili Pragu.

Dobra povezanost sa Zagrebom

Do Bratislava možete autocestom iz Zagreba za nešto malo više od 4h, a već od 380 kuna svaki dan možete autobusom iz Zagreba. Odličan izbor za vikend odmor ovog proljeća.

Kipovi

Bratislava ima i naziv grad kipova i skulptura jer na njih ćete naletjeti gotovo svakih par minuta pošto se oni nalaze posvuda.

Ulična umjetnost

Ako volite razne grafite i predivno oslikane zgrade onda ćete uživati u Bratislavi jer ovdje slobodna umjetnost zaista dolazi do izrađaja.

Leave a Reply