Top 5 mjesta koja morate vidjeti u Istanbulu

Istanbul je jedan od najposebnijih i najljepših gradova svijeta. On spaja Europu i Aziju i to na jedan zaista poseban način. Šarenilo i ljepota Istanbula ne mogu se opisati riječima i jednostavno ga morate posjetiti.

Pogledajte kojih 5 mjesta ne smijete propustiti vidjeti prilikom boravka u Istanbulu. Za jeftina putovanja u ovaj grad najbolje je pogledati aktualne ponude na stranici jeftina putovanja.

Aja Sofija

Najveća znamenitosti u Istanbulu i jedna od najposjećenijih na svijetu. Čarobna bazilika koja je izgrađena u 5.stoljeću. Pripremite se za čekanje jer je red dug i ponekad treba 2h prije nego što uđete unutra.

Veliki Bazar

Najveći Bazar na svijetu i mjesto gdje možete kupiti zaista baš sve. Cjenkanje je obavezno, a ako ste dobri u tome mogli bi zaista puno uštedjeti. Savjet više – cjenkajte se do 50% popusta, ne idite ispod jer bi mogli uvrijediti trgovca.

Galata most i toranj

Dvije predivne znamenitosti koje morate vidjeti. Pokraj Galata mosta se nalazi i luka za ukrcaj na brodove koji za 1 euro voze preko do Azije. U blizini tornja Galata nalaze se vrhunski restorani i kafići.

Taksim

Taxim (Taksim) je popularan dio Istanbula i nešto sasvim suprotno od Sultanahmeta. Ako želite uživati u izlascima i shoppingu modernih krpica onda je ovo top mjesto za takvo nešto.

Plava Džamija

Poklon Istanbulu za vrijeme vladavine Sultana Ahmeta. Jedna zaista spektakularna džamija koju morate vidjeti.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za zimu 2020 i proljeće 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits: Istanbul by rudi1976/ can stock photo

Leave a Reply