Top 5 jeftinih vikend destinacija za mlade

Ako ste mladi i nemate možda previše novca, a želite vidjeti svijet i putovati onda pročitajte naših top 5 vikend destinacija za mlade koji žele putovati, a traže jeftina putovanja. Do ovih destinacija možete vrlo jednostavno i povoljno, a smještaj možete pronaći povoljno na stranici Booking. Top 5 jeftinih vikend destinacija za mlade.

Credits. Ljubljana by Sykwong/123rf

Credits. Ljubljana by Sykwong/123rf

Ljubljana

Ljubljana je jedan od najljepših gradova u Europi, a nalazi se na manje od 90minuta vožnje autom iz Zagreba. Ako tražite jeftino putovanje za vikend teško je pronaći bolju opciju. Do Ljubljane možete busom za manje od 120 kuna, dok je smještaj u centru Ljubljane samo 100 kn ako dvije osobe plaćaju dvokrevetnu sobu. Pronađite smještaj ovdje – Booking hoteli.

Beč

Iako možda mislite kako je Beč skupa destinacija varate se. Beč je idealna vikend destinacija. Do Beča možete za 250 kn povratno autobusom iz Hrvatske, a smještaj možete rezervirati u blizini centra već od 200 kn po osobi ako dvije osobe plaćaju dvokrevetnu sobu.

Bled

Za proljeće, ljeto ili početak rujna idealan je izbor provesti vikend sa prijateljima na nekom jezeru i u prirodi. Do Bleda imate vlak i autobus iz Zagreba svakodnevno (preko Ljubljane) za manje od 180 kuna dok smještaj možete rezervirati već od 150 kn po osobi ako dvije osobe plaćaju dvokrevetnu sobu.

Budimpešta

Teško je napisati listu jeftinih i odličnih vikend destinacija, a da Budimpešta nije na njoj. Budimpešta je raj za backpackere i vikend putovanja jer je povoljna destinacija, a do nje možete autobusom Flixbus.hr za manje od 260  kuna svakodnevno iz Zagreba.

Zadar

Zadar je top izbor za putnike iz Zagreba i okolice jer ima bogatu povijest, kulturu, odličnu klimu i naravno velik izbor klubova i kafića za izlaske. Do Zadra imate autobus iz Zagreba za oko 100 kn svakodnevno, a smještaj u centru Zadra stajat će vas oko 100 kn po osobi za noćenje u dvokrevetnoj sobi.

Ovo je samo maleni dio vikend destinacija do kojih možete brzo i jeftino i gdje možete boraviti povoljno. Od ostalih destinacija izdvajamo Trst, Rovinj, Split, Beograd, Graz, Varaždin.

credits. Zadar, photo by xbrchx/can stock photo

credits. Zadar, photo by xbrchx/can stock photo

Leave a Reply