Sicilija – raj za ljetovanje u 2020.godini

Sicilija je najveći otok Mediterana i podijeljena je na 9 provincija. Ovaj čaroban otok pravi je Raj na Zemlji i jedna je od najpopularnijih, ali i najpovoljnijih destinacija na kojoj možete ljetovati ove godine. Trenutno su još uvijek jeftini letovi iz Trsta i Venecije za Siciliju, a s presjedanjima možete povoljno putovati zrakoplovom iz Splita. Putovanja potražite na Putujmo Jeftino.

Top 5 razloga zašto ljetovati na Siciliji

  • Ljetovanje je povoljnije od ljetovanja na Jadranu
  • Hoteli su odlični i imaju nisku cijenu
  • Hrana je božanstvena
  • Otok je prepun znamenitosti i ostataka bogate povijesti
  • Otok je romantičan i atmosfera je uvijek superBooking.com

Sicilija je savršen otok je ima za svakoga po nešto. Otok je prepun mjesta koji nude rajske bijele plaže, a velik dio otoka ima gradove koji imaju i vrlo dobre klubove za mlađu ekipu koja voli opuštenu zabavu do ranih jutarnjih sati. Za one koji vole kulturu i umjetnost Sicilija je pravi mali raj jer je prepuna muzeja i raznih znamenitosti. Ako volite hranu i uživate u njoj onda će Sicilija i za vas imati nešto jer je ovaj otok jedan od najboljih u Europi kada pričamo o kvaliteti hrane, a naravno tu je i slavna talijanska kuhinja.

Pet razloga zbog kojih ćete zavoljeti Siciliju

  • Slikovita sela i mala skrivena mjesta
  • Romantičan zalazak sunca
  • Vrhunska gastro ponuda
  • Luksuzni hoteli po pristupačnim cijenama
  • Predivno čisto more i sitan bijeli pijesak

Cijena ljetovanja na Siciliji

Avionske karte iz Trsta i Venecije za srpanj i kolovoz su dostupne trenutno za oko 700 do 1200 po osobi. Smještaj za dvije osobe u terminu od srpnja do rujna može se pronaći za oko 300 kuna po danu boravka. Računajte na oko 2500 do 3500 kuna po osobi za 7 dana boravka i avionsku kartu. Provjerite cijene ljetovanja – kliknite ovdje.

Cijena hrane na Siciliji

Cijena hrane na marketima i u fast foodovima u gradovima je gotovo slična onoj na moru kod nas ili u Zagrebu, ali cijena u restoranima će ipak biti nešto skuplja. Jedan ručak ili jedna večera za dvije osobe u prosjeku će vas stajati 70 eura odnosno 35 eura po osobi za ručak/večeru u 3-5 slijedova. Prilikom odlaska u restoran predlažemo da dobro pogledate jelovnik i da znate kako su restorani koji nude pogled ili se nalaze uz znamenitosti uvijek dosta skuplji od drugih restorana, ali ne nužno i bolji.

credits. Cefalu Sicily by Anita Bonito / can stock photo

credits. Cefalu Sicily by Anita Bonito / can stock photo

Leave a Reply