Pet stvari koje morate znati o Veneciji

Ako želite posjetiti Veneciju onda će vam ovi savjeti dobro doći. Venecija je jedan od 3 najposjećenija grada Italije i zaista jedan od najljepših i najromantičnijih gradova Europe. Nekoliko puta smo bili u Veneciji i ovim savjetima se nadamo kako ćemo vam pomoći oko vašeg putovanja u Veneciju. Za smještaj u Veneciji preporučujemo da koristite Booking stranicu. Za otvaranje Airbnb računa dobivate i 30 eura popusta. Vikend putovanja u Veneciju potražite na stranici Putujmojeftino.

Venecija ne smrdi

Mnogi su vam vjerojatno rekli kako Venecija smrdi, ali to nije tako. Istina je zapravo da postoji neugodan miris, ali ne uvijek i najviše se osjeti od kraja lipnja pa do sredina rujna. Razlog neugodnog mirisa su alge i kanali. Ovdje voda stoji i naravno da je pri visokim vrućinama miris koji će mnogima zasmetati, ali to nije nepodnošljivo i vjerujemo kako vam to nikada neće pokvariti odmor u Veneciji.

Cijene hotela su zaista visoke

Istina je da Venecija ima neke od najskupljih hotela, a i oni budžet hoteli nisu baš toliko “budžet”. Najbolje je uzeti smještaj u gradiću Mestre koji je samo 3km od Venecije. Cijene su tamo i dvostruko povoljnije.

Prijevoz u Veneciji nije skup

Ovo nije točno. Prijevoz gondolama je skup, ali to je nešto što sami odaberete kao atrakciju koju želite isprobati. Prijevoz brodićem po Veneciji je 7.5 eura po osobi i vrijedi 60min. Gotovo 80% Venecije se može vidjeti i pješice, a to je zapravo besplatno.

Hrana nije loša i skupa

Hrana u skupim restoranima je skupa, ali to će biti vaš izbor. Ako želite jesti povoljno možete kupiti hranu u marketu, a takva hrana će bit gotovo ista kao u marketu u Zagrebu ili Beogradu. Hrana nije loša jer restorani zaista nude odličnu (iako ne i povoljnu) hranu. Jedan ručak od 20 eura u restoranu će biti odličan i neće biti oskudan.

Venecija je odličan izbor za početak putovanja po Italiji

Kako iz Venecije ide najviše vlakova, autobusa i aviona tako je ovaj grad najbolji izbor za početak vašeg putovanja po Italiji. Posjetite Veneciju autom ili avionom ako ste iz Dalmacije i krenite putovati kroz Italiju vlakovima ili autobusima.

Venecija by Anna Omelchenko travel couple by can stock photos

Leave a Reply