Pet mjesta Europe za ljubitelje dobre hrane

Ako volite dobru, ukusnu i povoljnu hranu onda ćete uživati na ovih 5 destinacija. Predstavljamo vam 5 najboljih mjesta Europe za ljubitelje dobre hrane. Zaboravite na razne natpise novina i “navlakuše” raznih stranica, ovo su destinacije na kojima se jede odlično i povoljno. Ako tražite odlične ponude za gastro putovanja javite se prijateljima na stranici Putujmo Jeftino.

Istanbul

Najbolji grad za ljubitelje hrane. Ovdje je hrana raznolika, ukusna i zaista povoljna. Recimo samo kako jedan Kebab ovdje možete pojesti za manje od 10 kuna i to daleko ukusniji od bilo kojeg kebaba koji ste probali u životu.

Firenca, Italija

U koljevci renesanse nije sve samo kultura, umjetnost i arhitektura nego je vrlo važno i kako se jede i što se jede. Firenca je najbolji grad Italije kada pričamo o kvalitetnoj i povoljnoj hrani. Od sladoleda, pizze, tjestenine, vina i pršuta pa sve do vrhunskih kava, sokova i sireva, Firenca je koljevka ne samo renesanse nego i dobre hrane.

London

U Londonu su jede dobro i povoljno. Naravno pod ovim “povoljno” ne mislimo hranu iz restorana nego hranu s uličnih marketa i iz fast fooda. London ima multikulturalnu kulturu i takva je i hrana, od azijske, meksičke, indijske ili vijatnamske, ovdje ćete uživati ako volite hranu.

Pariz

Slatke delicije i ukusne poslastice najbolje su za probati u Parizu. Na žalost ovaj grad je po pitanju hrane najskuplji s našeg popisa, ali i dalje je ta hrana relativno povoljna, a i svoju cijenu itekako opravdava savršen okus ove hrane. Nema boljeg mjesta za sladokusce nego posjetiti Pariz.

Lisabon

Lisabon ima odličnu portugalsku kuhinju, ali i razne druge mediteranske kuhinje, a cijena jela je u prosjeku znatno niža od cijena iz Zagreba, Splita ili Dubrovnika. Bez obzira volite li brzu hranu, delikatese ili želite obilan ručak ovdje ćete uvijek pronaći nešto ukusno i novo za probati.

Leave a Reply