Otok Lokrum – predivan otok zaljubljenih

Maleni otočić Lokrum se nalazi jugoistočno od Dubrovnika i nosi nadimak otok zaljubljenih. Ako planirate posjetiti Dubrovnik ovo je jedan od najljepših malih otoka Hrvatske i jednostavno morate da ga posjetite. Lokrum je poseban rezervat šumške vegetacije i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a

Lokrum se prvi put spominje davne 1023.godine kao mjesto utemeljenja Benediktinske opatije i samostana. Benediktanci su napustili samostan krajem 18.stoljeća. U 19.stoljeću je sagrađen ljetnikovac Maksimilijana Habsburškog u neoromantičnom i neogotičkom stilu.

Do Lokruma se dolazi brodom iz Dubrovnika, a cijene i red plovidbe provjerite OVDJE.

Za boravak predlažemo Irena rooms, košta samo 220 kuna za 2 osobe za vikend boravak u Dubrovniku, a nalazi se na 3km od otoka. Ako želite baš predivan smještaj i to sa balkonom i pogledom na cijeli Dubrovnik i otok onda rezervirate balcony old city apartman.

Osim Lokruma preporučujemo da posjetite i Otok Šipan.

Ako vas zanimaju cijene, dodatne informacije i ostalo javite se u grupu Putujmo zajedno – klikni i pridruži se. Možete pogledati i gotove ponude putovanja i postaviti upit ako tražite ponudu za ovakav odmor.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete

Credits. Lokrum by Filip Filipovic from Pixabay

Leave a Reply