Otočje Galapagos (Nacionalni parkovi svijeta)

Otočje Galapagos proglašeno je Nacionalnim parkom 1959.godine, na 100 obljetnicu Darwinove knjige “Podrijetlo vrsta”, a 1978.godine je uvršteno u UNESCO-vi Svetsku baštinu.

Otok Galapagos danas se smatra jednim od 5 najljepših Nacionalnih Parkova i nalazi se na mnogima listama najboljih destinacija koje možete i trebate posjetiti za života.

Galapagos se sastoji od 13 velikih i 17 manjih otoka, a na udaru je 3 morske oceanske struje i ovdje se nalaze posebne endemske vrste životinja.

Kako do Galapagosa?

Najlakše je avionom iz Quita (Ekvador), a do Quita ima svaki dan let iz Venecije, Zagreba i Beča. Cijena leta do Quita iznos oko 500 do 600 eura po osobi. Iz Quita možete i brodom na kojem ujedno imate i sobe pa će vam to poslužiti kao smještaj.

Klima na otoku i kada putovati

Klima je odlična i vrijeme je vrlo ugodno kroz cijelu godinu. Najbolje je ipak putovati između prosinca i lipnja. Mnogi tvrde da je idealno vrijeme od početka ožujka do sredine svibnja.

Zašto putovati ovdje?

Zbog klime, krajolika, životinja, posebnog životinjskog svijeta.

Pogledaj još:

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits. Galapagos by Pen ash from Pixabay

Leave a Reply