Najbolje stvari koje morate napraviti u Europi za života

Najbolje stvari koje morate napraviti u Europi za života. Život je prekratak da bi ga potratili na uobičajene stvari, a mi se iskreno nadamo da vi zaista živite život. Jedan od načina kvalitetnog življenja života su putovanja, a ovo su najbolje stvari u Europi koje trebate napraviti za svojeg života. Podijelite ovaj članak sa prijateljima. Ako tražite avionske karte za putovanja preporučujemo stranicu Skyscanner, a za povoljan smještaj u apartmanu ili hotelu stranicu Booking. Kliknite i provjerite njihove najbolje ponude.

Venecija italy 02

Vožnja gondolom u Veneciji

Posjet Veneciji je vrlo jednostavan jer je udaljena manje od 4h autom iz Zagreba. Vožnja gondolom je jedan poseban način za doživjeti ovaj grad. Cijena vožnje je po osobi otprilike 40 eura.

Gledanje zalaska Sunca na Santoriniju

Do Santorinija možete već za 50-tak eura van sezone ili za 100-tinjak eura u sezoni avionom kompanije Volotea sa polaskom iz Venecije. Zalazak Sunca na otoku Santoriniju smatra se jednim od najboljih zalazaka Sunca koje možete doživjeti.

Popnite se na Eiffelov toranj

Malo je znamenitosti toliko popularnih i sjajnih kao što je veličanstveni Eiffelov Toranj. Do Pariza možete za manje od 50 eura sa Ryanairom iz Zadra ili Venecije.

Posjetite München za vrijeme Oktoberfesta

Autobusi voze svaki dan iz Zagreba do Münchena za manje od 30 eura po osobi. Oktoberfest je jedan od najvećih i najpopularnijih festivala na svijetu.

Šetnja zidinama grada Dubrovnika

Do Dubrovnika možete autobusom, autom ili avionom. Prava je šteta ako živite u Hrvatskoj, a da nikada niste posjetili ovaj predivan stari grad. Šetnja zidinama grada Dubrovnika smatra se “must do” stvari svake osobe koja voli putovati.

credits. Dubrovnik by serrnovik/can stock photo

credits. Dubrovnik by serrnovik/can stock photo

Posjetite Kolosej u Rimu

Čarobni Rim jedan je od najvećih gradova Europe i skriva najdužu i najveću povijest, a posjet veličanstvenom Koloseju je nešto što se jednostavno ne može zaobići. Letovi za Rim dostupni su već od 70 eura za putovanja iz Dalmacije.

Krstarenje grčkim otocima

Posjetite stranicu MSC kompanije i već izvan sezone možete za oko 349 eura kupiti krstarenje 6-8 dana grčkim otocima. Obavezno izaberite krstarenje koje uključuje Mykonos, Krf i Santorini.

Credits: T.Popova/Santorini/123RF

Credits: T.Popova/Santorini/123RF

Probajte belgijske vafle i lokalno pivo

Belgija je poznata po mnogo čemu, ali vafli koje tamo možete probati ipak su nešto posebno. Osim vafli tu je nazvano i nezaobilazno pivo koje je najbolje svjetske kvalitete.

Zabavite se u Amsterdamu

Amsterdam je broj 1 u Europi kada se priča o zabavi. Ovdje zaista možete raditi što god želite i prava je šteta da vam mladost prođe, a da niste ni dana boravili u ovome gradu. Ako vas zabava previše ne zanima i dalje je to grad velike kulture, predivnih restorana i vrhunskih muzeja pa ga svejedno posjetite.

Posjetite romantičnu Firencu

Firenca je kolijevka renesanse, ali isto tako i jedan od najljepših i najromantičnijih gradova svijeta. Do Firenze možete vlakom preko Trsta, autobusom ili avionom.

Probajte ćevape u Sarajevu

Posjetite predivni Sarajevo i probajte lokalne specijalitete.

Šoping u Milanu

Ako volite modu onda je šoping u Milanu nešto nezaobilazno. Do Milana možete autobusom Flixbusa već za samo 450 kuna povratno iz Zagreba.

Posjetite London

Ne postoji bolje mjesto za posjetiti od Londona. Probajte lokalne specijalitete, šetajte parkovima, posjetite palače i muzeje. Do Londona možete jeftino avionom iz Zadra i Zagreba.

Opustite se u Lisabonu

Lisabon je super slikovit i romantičan grad, a zaista je poseban u rujnu. Posjetite Lisabon u rujnu, iznajmite romantičan hotel i uživajte u nezaboravnim romantičnim trenutcima s voljenom osobom.

Vožnja kočijom u Beču

Beč je grad bogate povijesti i kulture, a vožnja u kočiji u centru Beča je super način za vidjeti njegove znamenitosti. Do Beča možete autom za 4h, autobusom ili vlakom.

Romantičan vikend na Plitvičkim Jezerima

NP Plitvička Jezera su prirodi raj na zemlji koji jednostavno morate vidjeti da bi se uvjerili u tu ljepotu. Nadamo se da ćete za života barem jedno provesti romantičan vikend ovdje.

credits: Photo by Rognar/Plitvice/123rf

credits: Photo by Rognar/Plitvice/123rf

 

 

Leave a Reply