Nacionalni Park – Paklenica

Nacionalni Park Paklenica je jedan od najvećih i najljepših nacionalnih parkova Hrvatske. Ovo je monumentalan krški fenomen iznimnih geomorfoloških oblika i veličanstvenih šuma.

Prosto Velike i Male Paklenice je proglašen nacionalnim parkom 1949.godine. Ovaj nacionalni park je vrlo bogat autohtonim šumama crnog bora, a krase ga duboki kanjoni sa potocima. Zaista nešto posebno što bi svatko trebao posjetiti. Na područiju ovih parkova postoji gotovo 200 km staza i putova, a ovdje se nalazi i najpoznatiji lokalitet za slobodno penjanje.

Ako želite boravak u blizini ulaska u Nacionalni park Paklenica predlažemo da boravite u hedon stone apartmanu. Odličan izbor vrlo pristupačne cijene.

Posjetite:

  • Stari mlin
  • Stazu Paklarić
  • Planinarski dom Paklenica
  • Lugarnicu

Kako do Paklenice

Do Nacionalnog Parka možete cestom (rent-a-car, bus, organizirani prijevoz) iz svih dijelova Hrvatske. Iz Zagreba do ulaska u NP Paklenica treba oko 3h autom.

Smještaj u Nacionalnom Parku

Za smještaj smo već spomenuli odličan Hedon Stone na 900m od ulaska u NP.

Kada posjetiti Paklenicu?

Bilo kad između travnja i listopada. Najbolje od svibnja do kraja kolovoza.

 

Pogledaj još:

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits. Paklenica by Biljana Jovanovic/ Pixabay

Leave a Reply