Nacionalni Park Chobe, Bocvana

Smješten na sjeveru Bocvane i treći je po veličini np Bocvane. NP Chobe dom je najvećih krda slonova na svijetu. Možemo reži kako nema niti jednog drugog nacionalnog parka u Africi koji se može pohvaliti ovako bogatim svijetom divljih životinja. Chobe je prvi Bocvanski nacionalni park, a biološki je i najraznovrsniji.

Kako do Chobea

Do Chobe-a se putuje na dva način, prvi je da imate let za Gaborone odakle dalje možete javnim prijevozima ili rent-a-carom do Chobea, ali to je vrlo dalek put.

Onaj brži način je let iz Zagreba za Chobe, presjedanje je naravno prvo u Bocvani, a zatim se dolazi u međunarodnu zračnu luku Kasane koja je blizu NP Chobe. Aviokarte se mogu kupiti preko Skyscannera.

Smještaj u Chobe-u

Ako uzmete paket Safarija onda imate uključen i smještaj, ali kako su Safariji relativno skupi i ako želite samo na jednodnevni izlet sa vodičem onda je najbolje uzeti smještaj u obližnjem gradu Kasane.

Cijena smještaja je iznimno povoljna i možete pogledati cijene odmah na ovom linku.

Cijene safarija se razilikuju i ovise o terminu i broju dana. Za posjet NP Chobe preporučujemo da izdvojite 2-3 dana, ali može i duže, sve ovisi koliko zapravo želite boraviti u prirodi i razgledavati floru i faunu ovog NP.

Izdvajamo kako se ovdje može doživjeti jedno predivno “krstarenje” rijekom kroz Nacionalni Park Chobe. Možete se ukrcati na plaćeno putovanje i vidjeti ovaj nacionalni park na jedan drugačiji način. Uživajte gledajući krda slonova, vodenkonje i krokodile te velik broj ptica.

Kada posjetiti NP Chobe

Najbolje vrijeme za putovanje u Chobe je od travnja do kolovoza, kad je klima ugodna i životinje su na pojilištima. Vlažna sezona kreće sa studenim, a tada je vruće i vlažno.

Od glavnih atrakcija izdvajamo putovanja brodom, čamcem, terencima i razgledavanje životinjskog carstva koje ovdje prevladava.

Pogledaj još:

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits: NP Chobe, Bocvana by Herbert from Pixabay

Leave a Reply