Mjesta kao iz bajke koja morate posjetiti

Mjesta kao iz bajke koja morate posjetiti. Postoje mnoga predivna mjesta na svijetu to svi znamo, no mi smo izdvojili neka od njih i napisali ih u ovom članku. Ovaj naš popis može vam poslužiti kao ideja za putovanje ukoliko ste putoholičar. Do ovih mjesta je relativno jednstavno doći, zrakoplovom, automobilom ili vlakom.


Booking.com

Informacije!

Letovi za ove destinacije pronađite ovdje – Skyscanner

Smještaj po najboljoj cijeni možete rezervirati ovdje – Booking hoteli

Manarola, Italija

Manarola je dio 5 predivnih sela koje čine famozni Cinque Terre. Ovo predivno selo je jedno od najslikovitijih mjesta na svijetu. Odlična je ovo destinacija za zaljubljene i sve one koji traže lokaciju za romantičan medeni mjesec

Credits: Photo by Jennifer Barrow/123RF

Colmar, Francuska

Ako u Francuskoj postoji čarobno mjesto onda je to zasigurno maleni Colmar. Ovo predivno mjesto vrlo je staro i datira još s početka 9. stoljeća. Predivne srednovjekovne ulice, malene kućice, vinske četvrti i čudna arhitektura. Odlična lokacija za putovanje u kasno proljeće ili ranu jesen.

Bled, Slovenija

Predivni Bled u Sloveniji nalazi se na super lokaciji okružen planinama i šumom. Poznat po predivnom jezeru, dvorcu i slikovitoj crkvi. Bled je udaljen samo 2h vožnje autom od Zagreba i jedno od najljepših mjesta u Sloveniji.

Hallstatt, Austrija

Slikoviti Hallstatt najljepše je mjesto u Austriji. Ovo je jedno od najstarijih naseljenih mjesta Austrije i jedno od najpopularnijih vikend destinacija u ovom dijelu Europe. Predivno jezero, romantične ville, vožnje brodom preko jezera, slikovite ulice i unikatne trgovine glavne su značajke ovog mjesta.

Dvorac Neuschwanstein, Njemačka

Ovaj predivni dvorac poslužio je kao inspiracija Waltu Disneyu dok je stvarao svoja najpoznatija djela. Ta činjenica govori koliko je zapravo ovo mjesto čarobno.

Kapadokija, Turska

Kapadokija je predivna turska regija koja je nalik vilinskim dimnjacima. Baloni na vrući zrak koji lebde iznad Kapadokije upotpunjuju ovaj prizor.

Polja lavande, Provansa, Francuska

Svatko tko je posjetio Provansu i polja lavande u cvatu tvrdi da ova francuska regija izgleda očaravajuće i nestvarno.

Credits: Photo by Nikolay Dimitrov/123RF

Credits: Photo by Nikolay Dimitrov/123RF

Leave a Reply