Mauricijus – destinacija koju morate posjetiti

Ako zaista postoji Raj na Zemlji onda je to možda baš Mauricijus. Ovaj predivan otok ima čarobnu tropsku klimu, predivne plaže i savršeno more. Volite li divljinu, avanturistička putovanja i predivne plaže onda vam savjetujemo da planirate posjetiti Mauricijus.

Planirate li posjetiti Mauricijus onda ćete putovati iz Zagreba, Ljubljane ili Beograda za Port Louis (glavni grad), a cijena leta je u prosjeku 550 do 750 eura po osobi, uključene sve takse, pristojbe i prtljaga. Jeftini letovi se mogu pronaći s polaskom iz Venecije, Beča ili Budimpešte. Savjetujemo da koristite Skyscanner tražilicu, a jeftina daleka putovanja možete pronaći na stranici Putujmo Jeftino.

Port Louis je najveća luka i grad, a najbolja turistička mjesta se nalaze nešto sjevernije od njega. Najbolji izbor za smještaj je Grand Bay gdje možete pronaći vrhunske resort hotele i odmarališta. Cijena noćenja je od 100 kuna pa sve do 10 000 kn po noćenju, a sve ovisi o tome koliko luksuzan smještaj želite.

Korisne informacije:

  • Na Mauricijus živi 1,2 milijuna stanovnika
  • Mauricijus trenutno živi od turizma
  • Mauricijus je jedna od najboljih egzotičnih destinacija za medeni mjesec
  • Viza se dobije pri dolasku
  • Obavezno je imati putovnicu koja traje još min. 6 mj.
  • Let za Mauricijus u prosjeku iznosi 700 eura za putnike iz Zagreba
  • Cijena noćenja u hotelu u prosjeku iznosi 300 kn po osobi

 

Mauricijus nisu samo plaže i luksuzni hoteli, ovo je otok koji nudi predivnu klimu i životinjski svijet, a ljubitelji prirode će doći na svoje jer je priroda netaknuta i jednom riječju zaista predivna. Bogata povijest i neobična kultura će biti nešto što će vas fascinirati, a gastro ponuda Mauricijusa je odlična i zaista povoljna.

Najbolje vrijeme za putovanje na Mauricijus bi moglo biti od prosinca do kraja travnja, ali možete putovati i prije/kasnije no zbog promjenjive klime ipak je bolje izbjegavati ljeto ili jesen.

Javni prijevoz na otoku je super, jeftin i jednostavan pa vam putovanje bez agencije i vodiča uopće neće biti problem.

Credits: Mauricijus by Federico Rostagno/123RF

Credits: Mauricijus by Federico Rostagno/123RF

Leave a Reply