Kako organizirati putovanje

Želite putovati, a niste do sada nikad putovali bez putničke agencije? Bez straha i samo hrabro naprijed jer ovakvo putovanje gotovo da i nema mana, a prednosti su velike, a najveća prednost je ušteda. Putovati s putničkim agencijama može biti dobro, ali uglavnom je to za današnji standard nešto vrlo skupo. Organizirajte svoja putovanja sami, vrlo je jednostavno i lako.

Booking je stranica koje ima najveću ponudu hotela i apartmana na internetu. Nude besplatna otkazivanja, povrat novca u slučaju otkazivanja i imate mnogobrojne hotele i apartmane koji neće uzeti novac prije vašeg dolaska tj. možete platiti i gotovinom pri dolasku. Kliknite ovdje i provjerite super ponude.

Venecija by Sklyarov/123rf

Venecija by Sklyarov/123rf

Prijevoz

Za prijevoz do vaših destinacija uvijek možete i sami pronaći prijevoznika. Za prijevoz možete koristiti vlastito vozilo, autobus, vlak, brod ili putovanje zrakoplovom. Ovisi gdje putujete, na koliko dana, kada i koliki vam je budžet za putovanje.

Ako tražite prijevoz do Venecije, Budimpešte ili Bratislave predlažemo putovanja s Panturist, Flixbus ili nekim drugim autobusnim kompanijama.

Za putovanje do Münchena, Zuricha ili Beča možete koristiti i vlak.

Do Ljubljane možete putovati vlakom ili autobusom, a isto tako možete i do Hallstatta, Graza ili Klagenfurta.

Italija je blizu, pa ako ste u blizini Istre skočite do Trsta i sjednite na vlak. Talijanska željeznica je jedna od najboljih i najbržih na svijetu, a putovati vlakom do Toskane ili Rima možete i za manje od 20-tak eura. Recimo bus Zagreb – Trst je 80 kuna s Autotransom, a iz Trsta do Verone možete za još 100 kuna vlakom.

Smještaj

Za smještaj uvijek imate opciju couchsurfinga, hostela, hotela ili apartmana. Mnogi servisi nude vrhunske i vrlo povoljne usluge, a jedan od takvih je i Airbnb koji je danas među najpopularnijim stranicama za rezerviranje smještaja.

Preporučujemo stranicu Booking koja se pokazala super pouzdanom i sigurnom stranicom za rezerviranje online, a podržava hrvatski, srpski i bosanski jezik te nudi besplatno otkazivanje za mnoge hotele i apartmane, a tu je naravno i opcija da rezervirate online, a platite kasnije gotovinom ili karticom pri dolasku u hotel/apartman.

Kliknite ovdje i provjerite Booking.com, po nama najbolju stranicu za vaša budžet putovanja.

Organizacija

Prije samog putovanja odredite budžet. To je vrlo bitno da znate s koliko novca raspolažete za svoje putovanje. Nakon određivanja budžeta slijedi plan putovanja. Pogledajte koliko dana mislite putovati. Nakon toga slijedi odabir destinacije, a nakon toga i naravno rezervacija smještaja te planiranje putovanja do destinacije tj. vašeg krajnjeg odredišta.Booking.com

Leave a Reply