Kada posjetiti Švicarsku i koja je cijena putovanja

Kada posjetiti Švicarsku i koja je cijena putovanja. Ako ste oduvijek željeli putovati u Švicarsku sigurno vas zanima kako najjeftinije do Švicarske i kada je najbolje putovati. Danas vam pišemo o tome i nadamo se da ćete pronaći korisne informacije koje će vam pomoći u organizaciji putovanja. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz putovanja ostavite nam komentar.

zurich 2

Prvo što morate znati je da je Švicarska zemlja koja je uvijek predivna i  ima vrlo velik izbor destinacija na kojima ćete uvijek pronaći nešto za raditi i vidjeti.  Za ljubitelje skijanja i zime najbolje je putovati od listopada pa do ožujka, Švicarska je prepuna vrhunskih hotela i najboljih skijaških resorta i staza. Ono na što se morate pripremiti je vrlo visok iznos i cijene. Za skijanje u Švicarskoj potrebno je u prosjeku izdvojiti oko 500 eura za skijašku kartu i smještaj za boravak 5-7 dana i to je cijena po osobi i bez cijene putovanja. Do skijaških resorta najbolje je putovati autobusima organizirano ili sa prijateljima autom tako da dijelite trošak cestarina i goriva.

Letovi iz Osijeka

Trenutno se može jeftino putovati iz Osijeka do Basela u Švicarskoj po cijeni od samo 30 eura. Ponuda uključuje let sa lowcost prijevoznikom Wizzairom. Avionsku kartu možete pronaći i kupiti preko Wizzair stranice ili posrednika kao što je Skyscanner.

Ako ne podnosite baš niske temperature i navikli ste na ugodne temperature čak i zimi onda predlažemo da izbjegavate Švicarsku između 1.10. i 1.4. Najbolje vrijeme za ljubitelje ugodnih temperatura je putovati od 1.svibnja pa sve do sredine rujna. Švicarska ima neka od najljepših jezera i priroda u kojima možete uvijek uživati.  Cijena noćenja između svibnja i rujna u prosjeku iznosi oko 3000 kn po osobi za 7-8 dana boravka u malo boljem hotelu ili pansionu ovisno o destinaciji.

Najskuplji gradovi su Zurich, Bern i Geneva.  Zapravo Švicarska je uz New York, Singapur i još par mjesta najskuplja za posjetiti zbog iznimno visokih cijena hrane, pića i smještaja. Za ljubitelje vlakova bitno je spomenuti da je Švicarska željeznica zapravo vrlo povoljna. Više informacija o putovanjima vlakom pogledajte ovdje – Putovanje vlakom kroz Švicarsku.

Smještaj

Smještaj je najbolje rezervirati u Airbnb apartmanima ili B&B pansionima. Hotela nema baš previše, a oni smješteni u centru nekog grada su uglavnom iznad 100 eura po noćenju što je za lokalni standard nešto previše. Smještaj u svakom slučaju preporučujemo da rezervirate i do 3mjeseca prije samog putovanja jer se smještaj u Zurichu i Genevi vrlo lako rasproda bez obzira na visoku cijenu. Dobar izbor je i spavanje u hostelima jer su oni ovdje odlični i pristojno uređeni.

Ako želite provjeriti cijene hotela u Švicarskoj predlažemo da kliknete na tražilicu ispod. Upišite mjesto na koje želite putovati i datume i kliknite na pretraži i odmah ćete dobiti cijene.Booking.com

Leave a Reply