Ideja za izlet – manastir Gradac, Srbija

Ove godine za izlete u proljeće i ljeto predlažemo da posjetite Manastir Gradac u Srbiji. Ovaj manastir se nalazi u blizini Gradačke rijeke i smatra se da je završen u zadnjoj četvrtini 13. stoljeća.

Putovanje do Manastira Gradac je nevjerojatno iskustvo koje ne smijete propustiti! Lokacijamanastira je u srcu golijske turističke regije, s blizinom epicentra zabave – turističkog centra Kopaonik (samo 50 km udaljenosti od Suvog Rudišta)!

Unutarnji prostor manastira je jedan od najljepših u srpskoj srednjevjekovnoj kulturi i zato je odličan izbor za izlet za sve koji vole kulturu i povijest.

Ovaj dragulj predstavlja savršeno dopunu vašem planinskom odmoru na Goliji, dok istovremeno obogaćuje vaše iskustvo na čarobnom Kopaoniku.

I to nije sve! Jošanička Banja je tu, udaljena samo 30 km od manastira, pružajući vam dodatnu dozu relaksacije i wellnessa nakon vašeg duhovnog putovanja.  Za sve ljubitelje kulture, ne zaboravite da Manastir Gradac pripada ibarskoj kulturno-turističkoj zoni, gdje se osim njega nalaze i drugi dragulji poput manastira: Žiča, Studenica, Stara Pavlica, Nova Pavlica i Banjska, te prekrasne tvrđave poput Magliča, Brvenika i Zvečana.

Ovdje se isprepliću povijest, duhovnost i čarolija prirode! A to je samo početak – ova zona se nastavlja u nevjerojatnu dolinu Raške, prepunu kulturnih i turističkih blaga

Ukoliko vas zanima izlet u ovom predivno mjesto predlažemo da si pogledate cijene (povoljno je zaista) i rezervirate smještaj – cijene u blizini Gradca.

Credits: photo of Gradac in Serbia by Krle from 123RF

Leave a Reply