Greške koje svi koji putuju naprave barem jednom

Greške se događaju i to je normalno, ali ako ovo pročitate i pripazite malo možete i bez ovih učestalih grešaka koje mnogi turisti i putnici naprave za vrijeme putovanja ili priprema za putovanje. Evo koje su to greške. Recite nam u komentaru na Facebooku ako ste ove greške već napravili i koje bi još greške dodali na ovaj popis.

Pakiranje previše stvari

Ponekad jednostavno ne trebate 2 kofera prtljage, pogotovo kada putujete po ljeti ili kada idete na putovanje kraće od tjedan dana. Mnogi imaju previše prtljage i samo trpaju i trpaj, a na kraju osim problema sa sigurnošću imaju i trošak jer se dodatna prtljaga uvijek plaća. Kupite neke suvenire i nemata mjesta za njih….

Pretrapan raspored

Sami planirate plan putovanja? Pripazite malo jer 20 crkava i 35 muzeja nije moguće pogledati u 4 dana. Mnogi rade ovu veliku grešku da pokušaju natrapti raspored i onda ne stignu napraviti ni pola od toga jer ovako od oka nije moguće znati koliko je red ispred neke atrakcije, kakav je promet, da li će se zakasniti, da li je potrebna dodatna online rezervacija itd…

Bespotrebno plaćanje skupljih aviokompanija

Platite aviokompaniju koja ima 2x veću cijenu aviokarte samo zato što je “poznatija”, a niti ne slutite kako je upravo ta kompanija daleko lošija po sigurnosti i usluzi nego neka 2x jeftinija. To su greške koje rade oni koji žele platiti više radi bolje usluge, a zapravo niti ne čitaju recenzije i naslijepo plaćaju velike iznose. Ne radite to. Ako baš želite javite se nama i prosljedit ćemo korisnije informacije.

Štediš pa platiš više

Nemoj štedjeti na hotelu. Za razliku od aviokompanije, hotel koji je skuplji, ali u centru zbivanja je daleko bolji izbor od jeftinog hotela koji je 3km od centra. Pogotovo ako je problem da hodate 10 km više dnevno jer taksi košta, a u nekim gradovima niti nema prijevoza unutar centra pa će se izgubit vrijeme hodajući. Sve ovisi kako i gdje putujete, za više informacija javite nam se i mi ćemo reći u kojem gradu trebate uzeti hotel i na kojoj lokaciji.

Boravak u centru je ponekad greška

Boravak u centru i bez kretanja dalje zna biti greška. Neki gradovi poput Pariza, Londona ili Firenze zapravaju imaju puno više za vidjeti nego u strogom centru grada. Ponekad je bolje prepustiti se svojim nogama i odlutati u malene i skrivene ulice i posjetiti slikovite i neobične kafiće smještene unutar malih romantičnih trgova.

Lastminute je greška

Lastminute je 90% greška, ali postoji i iznimka. Aviokarte i hoteli se moraju i trebaju rezervirati barem 2 mj unaprijed, a najbolje 3-4 mj. Za daleko putovanja ponekad i 6-8mj unaprijed. Ne čekajte lastminute akcije jer one već godinama niti ne postoje.

Previše suvenira

Bolje 1-2 skuplja i kvalitetnija suvenira nego 55 suvenira po 1 euro od kojih niti jedan neće završit na polici ili u vitrini.

 

Aviokarte potražite na Skyscanneru, a hotele na Bookingu.  Ako želite da vam drugi besplatno pomognu oko putovanja posjetite Jeftina putovanja, oni uvijek imaju savjete i najnovije informacije oko putovanja.

Za korisne informacije, vodiče i fotografije pridružite se fejsbuk grupi – najbolje destinacije svijeta.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

credits: hotel by slidezero/can stock photo

Leave a Reply