Destinacija dana – Ohrid

Ohrid je jedno od najljepših jezera u Europi i nalazi se u Makedoniji. Ohrid je grad vrlo dugačke i bogate povijesti i kulture. Ohrid se spominje prije više od 2000 godina, a stari naziv jezera je “Lihnidsko” jezero. Ohridsko jezero je jedno od najvećih jezera u južnoj Europi, a danas je ovo i turistički centar Makedonije.

Kliknite ovdje – jeftini hoteli u Ohridu

Putovati do Ohrida možete avionom iz Ljubljane, Beograda ili Zagreba. Najjeftinija putovanja su ona sa polaskom iz Beograda, ali i iz Zagreba možete putovati avionom već od 159 eura na više, ovisno o terminu putovanja. Komercijalni letovi iz Zagreba za Ohrid uključuju kratko presjedanje u Beogradu.

Smještaj je ovdje kao i u ostatku Makedonije vrlo povoljna i do nekoliko puta jeftiniji od smještaja na Jadranu pa tako već od 100 kn po osobi možete iznajmiti sobu u villi ili privatnim hotelu koji se nalazi uz samo jezero.

Ohrid je grad bogate kulture i odlične gastro ponude pa tako osim jezera ovdje možete uživati u odličnoj makedonskoj kuhinji isprobavajući lokalne specijalitete.

Credits. Ljsphotography/Ohrid Lake/depositphotos

Credits. Ljsphotography/Ohrid Lake/depositphotos

Što vidjeti i posjetiti?

  • Jezero
  • Samuilov-u tvrđavu
  • Staru jezgru grada
  • Manastir

 

Kada putovati?

Najbolje je između svibnja i rujna. Kupati se možete od lipnja do rujna. Cijene letova su nešto povoljnije u svibnju i rujnu pa je to idealno vrijeme za posjetiti Ohrid.

Koliko dana boraviti?

Dovoljno je 3 dana za vidjeti grad i jezero, ali preporučujemo i do 7 dana ako želite odmor u prirodi i uz jezero Ohrid.

 Booking.com

Leave a Reply