Biberach – skriveni biser Njemačke

Biberach je grad uronjen u povijest koja seže stoljećima unatrag. Tržnice, kule i veličanstvene trgovačke kuće obilježavaju ovaj lijepo sačuvani bivši carski grad.

Biberach je također važna točka duž tri glavne turističke rute. Zavirite u bogatstvo spektakularnih i zabavnih činjenica iz stranica povijesti, kao i ponesite “duh” Biberacha sa sobom na putu kući! Jeste li znali da je župna crkva sv. Martina jedna od najstarijih “podijeljenih crkava” u Njemačkoj? Weißgerberwalk također je jedinstven jer je najstarija tvornica kože kozoroga u Njemačkoj.

Weberberg, s njegovim upečatljivim polu-drvenim kućama, zaustavna je točka na Njemačkom putu poludrveta, dok je Marktplatz (trg) jedan od najljepših svoje vrste u Južnoj Njemačkoj. Apsolutni je must svježa tržnica koja se održava svake srijede i subote. Povijesna blaga i zavojite uličice Biberacha najbolje je istražiti na vođenoj gradskoj turneji.

 

Zašto posjetiti Biberach?

Zbog kulture, povijesti i arhitekture. Ovo je maleno i predivno mjesto koje će najviše cijeniti osobe koje vole otkrivati nešto novo i želja im je vidjeti što više manje poznatih mjesta, skrivene bisere Europe. Ako već idete za Munchen ili Stuttgart i imate 2 dana viška onda je ovo mjesto dobar izbor za kraći odmor.

Kako do Biberacha?

Biberach je lako dostupan automobilom, vlakom ili autobusom. Najbliži veći gradovi su Stuttgart i München. Od Stuttgarta je udaljen oko sat i pol vožnje automobilom ili vlakom. Najjeftinije možete avionom Zagreb – Memmingen Munich za 19 eura, zatim do centra Munchena pa vlakom ili autobusom. U jednom smjeru moguće je za manje od 60 eura do Biberacha iz ZG na ovaj način.

Smještaj koji predlažemo:

 • Kako je Biberach malen i dobro posjećen potrebno je da smještaj potražite što prije. Cijene variraju od 40 € po osobi na više za noćenje. Izbor poredan po cijenama možete pogledati ovdje – CIJENE U BIBERACHU.  Provjerite ovaj link i izaberite smještaj koji vam najviše odgovara budgetom.

Što vidjeti u Biberachu

 • Muzej grada
 • Dvorac Biberach
 • Biberach pivovaru
 • Glavni gradski trg
 • Arhitekturu
 • Termalni spa u okolici mjesta
 • Probajte lokalnu kuhinju, odlična je!

Kakve su cijene u Biberachu?

Cijene su poput onih u ostalim sličnim mjestima Njemačke, ako vam to ništa ne znači onda ćemo reći  kava 2.5 ili 3 eura, pivo 5 eura ili više, ćevapi 6 eura, pizza od 13 eura na više itd.

Najbolje vrijeme za posjetiti Biberach?

 • Najbolje vrijeme je u proljeće i ljeto, idealno bi bilo između 4mj i 9mj
 • Predlažemo da smještaj potražite min 2mj unaprijed, zbog rasprodanosti i cijena

 

Ukoliko vas zanima više o tome ili neka ponuda javite se ovdje – Najjeftinija putovanja.

Za još ovakvih ponuda pogledajte stranicu Jeftina putovanja.

Za korisne informacije, vodiče i fotografije pridružite se fejsbuk grupi – najbolje destinacije svijeta.

KORISTITE BOOKING.COM?

 • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2024.godini
 • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
 • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

credits: Biberach germany by nexus123 from 123rf

Leave a Reply