Barcelona – top destinacija za ljetovanje

Sigurno se pitate zašto baš Barcelona? Razloga je mnogo, a možemo izdvojiti kulturu, odličnu gastro ponudu, vrhunsku arhitekturu, predivne plaže i obilan izbor zabave kroz cijeli dan i noć kao neke od glavnih razloga zašto baš posjetiti Barcelonu ove godine. Pogledajte – hoteli u centru Barcelone.

Barcelona je predivan destinacija koja ima ne samo lijepe plaže i odličnu klimu nego i odličnu gastro ponudu, vrhunske klubove i barove uz more i duge šetnice okružene kafićima i luksuznim trgovinama. Ovaj grad zaista ima sve što možete poželjeti za svoje ljetovanje.

Kada putovati u Barcelonu?

Najbolje vrijeme je od travnja do rujna, iako je zbog svoje blage klime Barcelona gotovo uvijek odličan izbor za putovanje. Kroz ljetne mjesece i u ranu jesen uvijek možete uhvatiti i akciju nekih avio kompanija, a i smještaj je povoljniji.

Koliko dana boraviti u Barceloni?

Najbolje bi bilo kada bi mogli zauvijek tamo živjeti, ali iskreno da bi vidjeli velik dio grada dovoljno je boraviti 4-5 dana tj. minimalno 3 noćenja.

Koliko novca je potrebno ponijeti na putovanje?

Računajte da osim plaćene avionske karte i smještaja trebate oko 70  eura po osobi za svaki dan boravka za hranu, piće i ulaznice. Pod ovime se podrazumjeva barem jedan obrok (ručak ili večera) u restoranu, odlazak na kavu, plaćanje ulaznice u muzej, kupovina u trgovini suvenira ili pića i hrane. U prosjeku budget od 500 eura po osobi je dovoljna za 5 dana boravka u Barceloni.

Za putovanje u Barcelonu vam nije potrebna putovnica, a dovoljno je putovati iz Hrvatske samo sa osobnom iskaznicom. Kompanija Vueling ustupa najpovoljnije letove iz Hrvatske za Barcelonu.

Osim Barcelone za jednodnevni izlet preporučujemo Costa Bravu, ali i mnoge druge destinacije do kojih možete putovati vrlo povoljno lokalnim vlakom koji vozi iz centra Barcelone za mnoge destinacije na obali ili u unutrašnjosti zemlje.Booking.com

Leave a Reply