Balearski otoci – top destinacije za ljetovanje

Ako tražite predivne otoke za ljetovanje ili sunčani odmor u proljeće i jesen onda morate vidjeti Balearske otoke odnosno otočje. Predivna Mallorca, Ibiza, Menorca i Formentera su 4 predivna otoka koji pripadaju Španjolskoj i nalaze se na Mediteranu. Mnogi nazivaju Baleare i Karibima Mediterana. Bili smo na sva 4 otoka i možemo reći kako su zaista najbolje što Mediteran ima za ponuditi i predlažemo da ih posjetite ove godine.

Do Mallorce i Ibize možete putovati iz svih zračnih luka, ali najbolje je putovati iz Beča ili Venecije odakle niskotarifni prijevoznici (Ryanair recimo) nude povratne avionske karte po super cijenama pa tako možete kupiti avionsku kartu već od 19 eura. Cijene ovise od mjeseca u kojem želite putovati, kojim danima i koliko unaprijed rezervirate let.

Ponude putovanja za Ibizu i Mallorcu najbolje je potražite preko Putujmo Jeftino, najbolje stranice za lowcost putovanja. Ukoliko želite sami pronaći let i smještaj preporučujemo da koristite odlične internet tražilice kao što su BOOKING i Skyscanner.

Za smještaj na Mallorci rado izdvajamo Coral beach house i hotel Vibra palma. Ova dva smještaja nalaze se blizu centra grada i odmah uz najljepšu plažu.

Zašto na Baleare?

 • Najbolje plaže na Mediteranu
 • Noćni život je odličan, klubovi, barovi, restorani
 • Aquaparkovi
 • Odličan izbor nudističkih plaža
 • Vrlo visoke temperature i malo padalina
 • Plaže su uglavnom pješčane
 • More nije previše toplo, idealno je za kupanje
 • Predivne planine i borove šume

Koji otok posjetiti?

 • Ibiza je otok za partijanje, plesanje, kupanje i vodene sportove.
 • Mallorca je all around raj za svaki tip putnika
 • Menorca je odličan izbor za hedonizam i odmor u skupim vilama
 • Formentera je za slikovit odmor na plažama, kupanje i istraživanje morskih dubina

Balearski otoci danas žive gotovo samo od turizma. Skupi hoteli i otmjeni restorani glavni su način zarade, a isto tako na svakom koraku nalaze se mnogobrojni štandovi sa hranom i suvenirima. Ukratko možemo opisati Baleare kao otoke sunca, otoke koji imaju jednu od najboljih klima u Europi i predivne bijele plaže te čisto i toplo more.

Baleari su i nešto više od samo destinacije za ljetovanje. Ovdje možete pronaći neke od najvećih dj party-a i koncerata u Europi, a zabava traje po cijeli dan i noć. Najbolje je ipak putovati od svibnja do kraja rujna jer su tada najbolja događanja i gradovi i sela su prepuni života.

Za putovanje na Baleare ne trebate putovnicu i možete putovati samo sa osobnim iskaznicom. Putovanje iz Hrvatske nije direktno i zahtjeva jedno presjedanje, ali letovi iz Beča i Venecije su non-stop direktno  i traju nešto manje od 2h. Cijena avionske karte može bit od 19 eura pa do 199 eura ovisno iz kojih zračnih luka putujete. Noćenje na Ibizi i Mallorci van sezone iznosi oko 200 kn po osobi, a za vrijeme sezone od 400 kuna po osobi za noćenje pa na više.

credits: Ibiza by Sant Vicent/ tono balaguer/123rf

Leave a Reply