Albanija: Otkrijte raj na Jadranu za savršeno ljetovanje bez brige o budžetu

Ljetovanje na Jadranu ne mora značiti duboko uranjanje u džep. Albanija, zemlja s prekrasnom obalom, bogatom kulturom i gostoljubivim ljudima, nudi nevjerojatnu vrijednost za novac. Ovaj tekst vam predstavlja sve što vam je potrebno znati za planiranje savršenog ljetovanja u Albaniji bez brige o budžetu.

Credits: Ksamil albania by aleksandar todorovic dreamstime

Plaže:

 

Albanija se može pohvaliti prekrasnim plažama za svaki ukus. Pješčane plaže idealne su za obitelji s djecom, dok šljunčane i kamene plaže privlače one koji traže kristalno čisto more i mir. Neke od najpopularnijih plaža u Albaniji su:

  • Dhërmi: Prekrasna pješčana plaža s tirkiznim morem, idealna za kupanje i sunčanje.
  • Ksamil: Skupina otočića s pješčanim plažama i tirkiznim jezerima, savršena za opuštanje i istraživanje.
  • Saranda: Grad s dugom pješčanom plažom i mnoštvom restorana, kafića i barova.
  • Vlora: Grad s pješčanom plažom i bogatom poviješću, idealan za aktivno ljetovanje.

Cijene hotela:

Cijene hotela u Albaniji su znatno niže u usporedbi s ostalim mediteranskim destinacijama. Za hotel s tri zvjezdice na prvoj liniji mora s polupansionom (doručak i večera) možete očekivati cijene u rasponu od 40  do 60  eura po osobi po noći tijekom vrhunaca sezone (srpanj i kolovoz).

Uvjerite se u povoljnost odmora – klikom na ovaj link – LJETOVANJE U ALBANIJI, možete vidjeti kako su hoteli sa polupansionom gotovo duplo povoljniji od onih na Jadranu u Dalmaciji ili Istri. Ušteda za 2 osobe na 7 noćenja iznosi oko 700 eura ako birate ljetovanje u Albaniji u usporedbi sa odmorom u Hrvatskoj.

Apartmani i hosteli: Za još povoljnije cijene, razmotrite apartmane za samostalno pripremanje obroka ili hostele. Apartmane možete pronaći već od 20 eura po noći, dok su kreveti u hostelu dostupni za manje od 10 eura po noći.

credits: drač albanija by alla simacheva dreamstime

Šta treba uzeti u obzir

 

Lokacija: Cijene hotela mogu varirati ovisno o lokaciji. Hoteli u popularnim turističkim mjestima, poput Sarande ili Ksamila, bit će malo skuplji od onih u manjim mjestima.

Sezona: Cijene hotela su najviše tijekom vrhunaca sezone (srpanj i kolovoz). Razmotrite posjet u sezoni ramena (svibanj-lipanj i rujan-listopad) za povoljnije cijene.

Usluge: Hoteli s više usluga, poput bazenima, spa centrima i animacijom za djecu, bit će skuplji od onih s manje usluga.

Credits. Albania, gjipe beach by andrew angelov from Dreamstime

Prehrana:

 

Hrana u Albaniji je ukusna i pristupačna. Možete uživati u svježoj morskoj hrani, tradicionalnim albanskim jelima poput byreka (pita s punjenjem) i tavë kosi (pečeno janje), kao i svjetskoj kuhinji. Očekujte da platite oko 10-15 eura po obroku u restoranu.

 

Aktivnosti:

 

Albanija nudi brojne aktivnosti za sve ukuse. Možete se sunčati i kupati na prekrasnim plažama, roniti i uživati ​​u подводnom svijetu, ići na pješačke ili biciklističke ture kroz prekrasnu prirodu, posjetiti povijesne znamenitosti ili jednostavno opustiti i uživati ​​u lokalnoj kulturi.

 

Zaključak:

 

Albanija je savršena destinacija za one koji traže ljetovanje na plaži bez velikih troškova.  Uz prekrasne plaže, bogatu povijest, gostoprimive ljude i pristupačnu hranu, Albanija nudi sve što vam treba za незаbavan odmor.

credits. albanija beach golem by paulsat dreamstime

Leave a Reply