5 destinacija kojima popularnost za turizam brzo raste

Ako želite na putovanje i zanimaju vas destinacije koje najbrže rastu kada se priča o popularnosti turizma onda pogledajte u nastavku teksta našu preporuku za 5 destinacija koje trebate posjetiti. Za avionske karte do ovih destinacija pronađite ponude na stranici Skyscanner, a za izbor hotela provjerite cijene na Booking hoteli.

iceland 1

Island

Island, Reykjavik je super popularna destinacija zadnje tri godine, a zahvaljujući lowcost ponudi letova ova popularnost će samo još i rasti. Vrijeme je da planirate putovanje na Island.

credits: Neotakezo/can stock photo

credits: Neotakezo/can stock photo

Mynamar

Ako niste znali između 2010. i 2017. godine gotovo je rast od 800% za posjetu Mynamaru. Ako volite uzbudljive i vrlo egzotične destinacije vrijeme je da razmotrite o putovanju u Mynamar.

credits. Violin/Mostar/can stock photo

credits. Violin/Mostar/can stock photo

Bosna i Hercegovina

Nismo izdvojili jednu destinaciju u Bosni jer se radi o cijelome turizmu. Bosna i Hercegovina je zadnje dvije godine super popularna destinacija, od slapova Kravica, Mostara, Sarajeva itd. Vrijeme je da planirate vikend odmor u Bosni i Hercegovini.

Credits: Japan by Leung Cho Pan/ 123RF

Credits: Japan by Leung Cho Pan/ 123RF

Kyoto, Japan

Iako ste možda mislili da je Kyoto ionako vrlo popularna destinacija to ne znači da ne može biti još i popularnija, a Japan radi ubrzano na tome da Kyoto uz Tokyo postane jedna od top 5 najpopularnijih destinacija na svijetu.

Credits: Photo by C.Santa Maria/123 photos

Credits: Photo by C.Santa Maria/123 photos

Lima, Peru

Već par godina turizam ovdje jako raste, a tome se može zahvaliti i velikom broju povoljnih letova za Peru. Ova destinacija već par godina nije skupa za posjetiti i sada je najbolje vrijeme da planirate posjet u 2018. godini.Booking.com

Leave a Reply